2023 - 2024 н.р.

«Наближаємо перемогу з книгою». 

Всеукраїнський тиждень дитячого читання триває! Впродовж тижня, щоб привернути увагу до української книжки і сили слова, відбуватиметься безліч книжкових подій.

Сьогодні учні прийняли участь в інсценізації казок (без підготовки). Було весело і цікаво. Всі отримали масу задоволення та гарний настрій.

Діти були ознайомлені з терапевтичною казкою "Герої також плачуть" та прийняли участь у її читанні.

Читання казки.mp4

Цікавим для дітей був переляд казок Театру тіней

От і підійшов до завершення Національний тиждень читання поезії, в якому прийняли участь і учні та вчителі ліцею. Діти ознайомилися з виставкою, були учасниками гри "Упізнай поета", читали вірші. 

Тиждень поезії.mp4

20 березня - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ КАЗКИ

Казка — це чарівний світ фантазії, цікаві пригоди та зустрічі з улюбленими героями! Дуже важливо ще з раннього дитинства прищепити малятам любов до казки, щоб вони захоплювалися книгами

9 березня 2024 року Україна відзначає 210 річницю від дня народження видатного поета, художника, громадського діяча, титана духу й пророка Тараса Григоровича Шевченка. 

Бібліотекарем оформлено виставки та організовано читання творів Т.Г. Шевченка

Всесвітній день читання вголос

Здобувачі освіти та вчителі стали активними учасниками Всесвітнього дня читання вголос. 

7 лютого проводилися вікторини, бібліотечні уроки, квести, розфарбовки закладок, читання вголос, інтегровані уроки (бібліотечний + інформатика): створення мультфільмів "Читати - це круто!"  (5 клас) та створення плакатів "Всесвітній день читання вголос" (10 клас, програма Photoshop), "Бібліотеки України" (Створення діаграм в табличному процесорі, 6 клас)  та ін. 

День почерку

День почерку був винайдений у 1977 році, коли педагоги почали відчувати, що люди починають втрачати навички ручного письма. Мистецтво каліграфії втрачає своє значення, а навчити писати рукою нове покоління стає дедалі важче. Зважаючи на це Асоціація виробників письмових приладів (WIMA) створила День почерку. 

Здобувачі освіти  3 класу прийняли участь у конкурсі  "Створи казку"

До Дня книги рекордів Гіннеса проведено інтегрований урок (бібліотечний урок + інформатика) "Рекордна нація: українці в книзі рекордів Гіннеса. Пошук інформації в Інтернеті та її збереження" (4, 5 класи)

Виставка до  Тижня безпеки  дорожнього руху