2022 - 2023 н.р.

День захисту дітей

Екскурсія до Національного музею - заповідника українського  гончарства в Опішному

Екскурсія до міста Миргород

Екскурсія до кінно - спортивного клубу «Замкова гора» м. Лубни

Вихованці Вороньківського ліцею є активними учасниками різноманітних екологічних акцій та проєктів. От і сьогодні відбувся виступ екологічної бригади "Зелений патруль".

Вітаємо ученицю 10 класу Безпечну Євгенію з зайнятим ІІІ місцем у Всеукраїнському літературному дитячо-юнацькому фестивалі-конкурсі "Слово Нації".  

18.05.2023, у Всесвітній день вишиванки, між учнями 1-4 класів та учнями 5-8 класів у ліцеї було проведено квест "Вишиванка - генетичний код нації! "

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ПРОЄКТ "МІШЕЧОК"

#schoolrecyclingworld #мішечокSRW #пакетнепотрібен #мішечок #ecobagSRW Шугай Діана, Вороньківський ліцей імені О.Д.Перелета Чорнухинської селищної ради

Весняна толока

Навесні оновлюється природа, наповнюється свіжими барвами. Кожен господар намагається навести лад  на своєму обійсті.

Учні 10 класу дружно взялися за прибирання. Вони допомогли облаштувати  прибудинкову територію  воїна ЗСУ,  який зараз перебуває на лікування в шпиталі.

20 березня у Міжнародний День щастя учні 3 класу на чолі з педагогом-організатором Красношапкою В.С. знаходили свою формулу щастя. 

             Протягом тижня  з 06.03.23 р. по 10.03.23 р. учитель основ здоров'я Богдан С.І. провела із учнями 6 -9 класів ряд заходів з профілактики туберкульозу: круглий стіл "Поінформований- значить озброєний. Туберкульоз- інфекційне захворювання" (6 кл.), лекцію-диспут "Захисти себе від туберкульозу"(7 кл.), усний журнал "Що варто знати про туберкульоз? Профілактика туберкульозу"(8-9 кл.)Учні переглянули інформаційні відеоролики "Небезпека захворювання на туберкульоз", обговорили методи профілактичних заходів, правила дотримання особистої гігієни і важливість ведення здорового способу життя, виготовили інформаційні плакати.

Флешмоб "Тарасовими шляхами" 

Вітаємо учнів 3 класу, які прийняли участь в онлайн - олімпіаді з урокраїнської мови та отримали нагороди

Вітаємо знавців математики


День ЄДНАННЯ у ліцеї

Уже стало традицією у другий тиждень лютого в ліцеї проводити ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ.  Із здобувачами освіти ліцею проведено веб - квести: "Допоможи воїнам ЗСУ подолати русню", "Пригоди Котигорошка та його друзів";  заходи: "Безпека в Інтернеті. Як діяти онлайн", "Мій цифровий слід",  "Мій віртуальний друг",  "Права в Інтернеті", "Прояви свою стійкість в Інтернеті", "Онлайн - загрози під час війни"  та ін.  З учнями початкових класів  проведено перегляд відео "Безпека в Інтернеті", гра "Так чи НІ", складання пазлів. У 7 класі проведено інтегрований урок (захід "Безпечний Інтернет" + інформатика "Робота з текстом у Python"). Навіть вимкнення світла не стали на перешкоді. В цей час проводилися ігри "Домінушка Безпечний Інтернет", складання пазлів, робота з Лепбуками.

1 лютого проводиться Всесвітній день читання вголос. Це день, присвячений силі грамотності та тієї радості, яка виникає, коли ми розповідаємо вголос історії в сім'ї, класі і суспільстві.                                                                                          Читання вголос розвиває швидкість мовлення. Це розширює словниковий запас. Гарне читання вголос потребує часу. Це не те, що можна квапити або втискати. Необхідно обговорювати, ділитися почуттями і робити прогнози. Процес покращує розуміння й активне слухання. Читання вголос знижує стрес і робить нас щасливими.

Запам'ятовування є найсильнішим під час безпосереднього читання вголос, що свідчить про те, що вплив відбувається не тільки від чуття слів, а й від їхнього вимовляння. Це пояснюється тим, що усне проголошення слова створює досвід, що запам'ятовується, - явище, яке дослідники називають "ефектом виробництва".

Читання дитині вголос також має безліч переваг. Воно допомагає їм розвивати навички мислення, зміцнює навички слухання і підвищує грамотність.

У  ліцеї проведено флешмоб до Всесвітнього дня читання вголос.

        Педагоги та здобувачі освіти Вороньківського ліцею імені О.Д. Перелета Чорнухинської селищної ради Полтавської області стали учасниками флешмобу «Книжковий ланцюг єдності» у соцмережі “Фейсбук”. #Флешмоб_до_Дня_Соборності_України

#Книжковий_ланцюг_єдності

Перелік книг, з якими сфотографовані діти та педагоги:

Г. Сковорода «Сад Пісень», Марія Бойко «Квітка папороті»,Симоненко «Лебеді материнства», Симоненко "Вибрані твори", Збірка "Калинове гроно", О. Вишня "Вишневі усмішки", Волик "Домінанта" , Збірка  "Полтавщина літературна", В. Ковпак "Келебердянський вій, М.Онищенко "Примхи долі", Олена Пчілка «Казки, байки, вірші», В.Малик "Черлені щити", 'Горить свіча",О.Донченко "Школа над морем " , О.Скирда "У вересні 41-го. Київське оточення", Панас Мирний «Повія», збірки віршів Ущапівської Тетяни Дмитрівни "Лиш знати" (Чорнухинщина), альманахи "Візерунки", " Ти і я", "Сузір'я" та "Лише з тобою" (збірки поетів Полтавщини. В цих збірках друкується наш  педагог Красношапка В.С.), М. Сколян «Балада для кривої варди», Літературними стежками Полтавщини, Гребінка «Ведмежий суд», Гоголь «Вибране», Гончар «Собор» та ін.

Все буде Україна!

З книгою до Перемоги!

День Соборності України – символ єднання українського народу 

         Учні ліцею взяли участь в акції по виготовленню окопних свічок «Гріємо серцем».

Окопна свічка допоможе українському воїну освітити бліндаж або укриття, підсушити одяг, зігрітися чи приготувати їжу.  Окопна  свічка може врятувати життях людей у підвалах, які залишилися без електро- та газопостачання. Такі свічки важко загасити вітром, вони не бояться вологи, їх можна запалювати не один раз. З їхньою допомогою можна розпалити багаття навіть з мокрої деревини. Одна така свічка в бляшанці може горіти близько трьох годин.

Гріємо серцем.mp4

Коли засяє перша зірка в небі

Все зміниться, здійсниться божество

Кому і що для щастя, тепер треба? 

Так в кожну хату завіта Різдво! 

Народиться Син Божий! Він - Мессія! 

І подарує віру в майбуття

Це шанс людський на вічнеє спасіння, 

Це шанс - отримати нове життя! 

Він подарує радість і надію, 

Кожній родині в села і міста

Дитині - яка про родину мріє, 

Солдату - де іде тепер війна... 

Він змінить світ, який вже канув в бездну

Лунатимуть зі щирістю слова

Христос рождається! Його славімо! 

Прославте люди бо свого Царя! 

Автор: Виктория Красношапка

Незабаром Новий рік

Переступить Ваш поріг!

Хай до Вас він завітає

З тим, що серце забажає!

Хай рікою щастя ллється,

Хай добро в сім’ї ведеться!

Хай між Вами згода буде

Хай Ісус Вас не забуде!

Дитинство не можна поставити на паузу, або перенести на потім. І попри війну, в житті наших дітей має бути час на розваги, свята, на здійснення мрій.                                                                                                                Висловлюємо щиру вдячність юним митцям і творчим викладачам Будинку дитячої та юнацької творчості Чорнухинської селищної ради Наталії Куліш, Ользі Підлісній за подароване веселе новорічне святкування для учнів початкових класів Вороньківського ліцею й неймовірні позитивні емоції, які отримали і дітки, і батьки; БЗК Grain Allians та компанії "Кернел" за солодкі подарунки. А нашим мужнім захисникам - за ще один день, який наближає нас до Перемоги.

Нехай у нашому житті буде більше святкових і радісних днів, які зігрівають своїм душевним теплом та щирістю.

Це так просто сказати спасибі...За дитячу посмішку, за хвилину радості, за підтримку, за турботу.

Дякуємо БЗК Grain Alliance   та компанії “Кернел” за смаколики;                      

юним артистам і креативним педагогам Чорнухинського будинку дитячої і юнацької творчості Наталії Куліш та Ользі Підлісній  за казково-новорічне дійство, проведене для учнів початкових класів Вороньківського ліцею;

ЗСУ за те, що серед війни може бути свято.

Святий Миколаю, я тебе благаю:

Пошли щастя й світлу долю Козацькому краю.

Дідусь і бабуся - щоб були здорові,

Татусь і матуся - щоб жили в любові.

Усім добрим діткам принеси гостинці

І подаруй Божу ласку кожній сиротинці! 

Учні ліцею взяли участь у  акції "Смілива гривня". Особливо постаралися другокласники. Вони зібрали найбільше монет. Молодці! Так тримати!

Вічний дарунок - хустина квітчаста! 

Слідами мандрівника Сковороди 

У полоні примари - голодного духа 

9листопада - День української мови та писемності

9 листопада з учнями 8 класу проведено інтегрований урок "Мова моя калинова"

Зінтегровано: інформатика + математика + виховний захід.

Інформатика : кодування та декодування, двійкова система числення, програмування в Python.

Математика: координатна площина

Виховний захід "День української писемності та мови"

Справами, думками, душею підтримуємо захисників! 

день захисника.mp4

Класними керівниками  проведено онлайн - навчання для батьків та дітей в зв'язку  з переходом на електронні журнали та щоденники. 

Батьки та діти  були ознайомленні з інструкціями реєстрації та дистанційного навчання на платформі Human.

Уже стало  традицією у нашому ліцеї приймати у часть у проведенні  Міжнародного 

Дня доброти

Бабин Яр - трагедія людства на українській землі


До дня народження Остроградського

Миру в Україні - бути!

Миру хочуть добрі люди

І дорослі, і малі

Прагнуть миру на Землі.


На уроках літературного читання учні третього класу продовжують досліджувати медіа. Ось і цього разу перетворювали усну інформацію на колаж. Спочатку фантазували, потім добирали відповідні матеріали і, нарешті, презентували колективний колаж на тему "Наш дружний 3 клас".

Для школярів пролунав перший дзвоник, але учні ліцею почули його через екран комп'ютера. Діти та вчителі вітали один одного з Днем знань у відеоформаті. Та провели  перший урок "Ми українці : честь і слава незламним".

День пам'яті захисників України,які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України 

29-го серпня українці вшановують тих, хто віддав своє життя за свободу України. Учні ліцею разом з сільським старостою Басенком А. В. поклали квіти на могилу воїна Сердюка Сергія Олексійовича.