2023 - 2024 н.р.

29 квітня у місті Лубни відбулися районні змагання Дружин юних рятувальників - пожежних, в яких прийняла участь команда учнів Вороньківського ліцею. Юні рятувальники - пожежні показали відмінні результати та вибороли І місце серед восьми команд. Вітаємо переможців!!!

28 квітня родинний театр Вороньківського ліцею представив благодійну виставу «Кайдашева сім’я» за мотивами однойменного твору І.Нечуя-Левицького. Творчу роботу зрежисовано вчителем початкових класів Яненко А.В. Ролі зіграли учні і працівники ліцею, батьки дітей, працівники СБК та мешканці села.

Постановки батьківського театру завжди знаходили щирий відгук своїх глядачів. Сьогодні присутні підтримали акторів не тільки бурхливими оплесками, а й щедрими донатами. Зібрані кошти (40 тис. грн) будуть спрямовані на придбання FPV-дрона для 72 ОМБР імені Чорних Запорожців.

Міжнародний День Матері – Землі,  мета якого звернути увагу на проблеми навколишнього середовища, відзначили сьогодні учні 4 класу. Було проведено годину спілкування "Земля - наш дім, а ми - її частина", під час якої діти дізнавалися про те, хто придумав цей день, яка мета цього свята, як зробити Землю щасливішою (практичні поради на кожен день, як бути дружнім до довкілля). Протягом дня четвертокласники переглядали відеоматеріали, відгадували загадки, провели вікторину "Бережімо нашу планету". Вдалим підсумком свята став спільний проєкт на тему «Що я можу зробити для майбутнього планети?».

Вітаємо!!! Волейболістів ліцею які представляли Чорнухинську ОТГ  у районному етапі змагань "Всеукраїнської шкільної ліги пліч-о-пліч" та вибороли ІІІ місце.

До ліцею завітали представники Червоного хреста, які провели з учнями 9-11 класів заняття з домедичної допомоги. 

Всесвітній день води у 1 класі

Війна в Україні порушила відчуття безпеки у дітей та привела до стресу, емоційних розладів у дітей. В рамках впровадження програми ментального здоров’я «Ти як?» соціально-психологічною службою ліцею проведені наступні заходи: 

4-6 кл. «Вчимося надавати взаємодопомогу при психологічних травмах»;

7 - 8 кл. Тренінг «Протягни руку підтримки»;

9 кл. Тренінг « Як допомогти собі під час панічних атак»;

10 -11 кл. Тренінг «Як допомогти собі під час панічних атак»

9 березня 2024 року Україна відзначатиме 210 річницю від дня народження видатного поета, художника, громадського діяча, титана духу й пророка Тараса Григоровича Шевченка.

Традиційно до Дня народження Кобзаря українські педагоги й педагогині організовують тематичні уроки й заходи, присвячені життю й творчості поета.

Вітання мамам від першокласничків

0-02-05-a28a2cb7584eea32325099107c2ffe5ab16b71e438636079b4dec28446fa746b_3af0e2db1ff823fe.mp4

Щороку 5 березня світова спільнота відзначає Всесвітній день енергоефективності. Метою його проведення є надання населенню інформації про важливість заощадження енергії, її раціонального використання.

  В цей день в ліцеї було проведено ряд заходів, які ознайомили учнів  з інформацією про важливість енергоефективності для навколишнього середовища.

8 клас. Заняття "Енергозбереження для всіх і для кожного"

9 клас. Інтегрований урок "Енергозбереження - потреба часу"

6 клас. Захід "Енергозбереження - що і як ми можемо зробити"

«Пліч-о-пліч: Всеукраїнські шкільні ліги» у Чорнухинській громаді

Команди дівчат та хлопців боролись за першість з баскетболу у другому етапі змагань «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги», ініційованих  Президентом України Володимиром Зеленським.

Результати змагань

Дівчата

Чорнухинський ліцей

Кізлівський ліцей

Хлопці

Чорнухинський ліцей

Вороньківський ліцей

Кізлівський ліцей

Вітаємо переможців та переможниць!

Річниця незламності

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Святкування цієї визначної дати  відбулося й  у Вороньківському ліцеї імені О.Д.Перелета. Вчителі української мови та літератури ліцею підготували для школярів пізнавальний квест «У пошуках Слова»

      Це був захопливий світ інтелектуально – логічних змагань. Командний дух  заволодів кожним учасником . Діти емоційно, жваво обговорювали і приймали рішення, виявляли ерудицію, працювали в нестандартних умовах і перемагали.

    І у цих змаганнях перемогла, звичайно, мова. Бо вона – наш генетичний код.

Тож  любімо, шануймо і бережімо рідну мову!

0-02-0a-fea0071cf7bf0e24688302b39b6220aa955b341027d7936823970f72877dd699_dcd0fc0f99502d0.mp4

      У Чорнухинській громаді пройшли спортивні змагання «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» з волейболу.

    У четвер 15 лютого, у Чорнухинській  громаді стартував II етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» з волейболу. Участь у цьому заході взяли п'ять команд - 50 юних спортсменів та спортсменок Вороньківського ліцею, Чорнухинського ліцею, Кізлівського ліцею, Гілецького ліцею та Мокиївської гімназії.

   Гімн шкільних ліг дав старт шкільному святу спорту.

    Мета спорту – боротьба з самим собою, з суперником. Кожна команда приїхала, щоб здобути перемогу над собою. Запекла боротьба за кожний м’яч характеризувала рівень амбіцій учасників. Проте в залі панувала дружня атмосфера взаємопідтримки.

   За результатами баталій право захищати спортивну честь громади у районному етапі здобула команда хлопців Вороньківського ліцею. Переможці отримали кубок та грамоти.

   «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» стає важливою платформою для розвитку лідерських якостей та спортивного духу серед учасників. Такі заходи сприяють підтримці спортивної культури та формуванню здорового способу життя у шкільній спільноті

16 лютого Україна відзначає День єднання. Його президент України Володимир Зеленський заснував 16 лютого 2022 року на тлі попереджень про можливу війну.

Для підняття духу і, щоб зменшити психологічний тиск, президент України Володимир Зеленський встановив нове свято, покликане нагадати, що саме в єднанні - наші сила та міць. "Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання", - сказав тоді президент. Так з'явився День єднанн

До ліцею завітали представники поліції, інспектор з ювнальної превенції  Лубенського РВП ГУНП у Полтавській області Шиян Андрій Петрович та Сова Володимир Михайлович , які    розповіли про основні правила безпечної роботи  в інтернеті та  про кібербезпеку. Провели профорієнтаційну роботу серед учнів 10-11 класів.

#ДеньБезпечногоІнтернету

#ДеньБезпечногоІнтернету, #ШахрайГудбай

Учителі та здобувачі освіти ліцею долучилися до проведення освітнього заходу з нагоди Дня безпечного Інтернету, який відзначають 6 лютого. Заняття стосувалися важливості дотримання правил безпеки платежів та розрахунків в Інтернеті (заняття проведені за матеріалами НБУ). 

Проведено: заняття з платіжної безпеки для початкової школи «Готівкові та безготівкові гроші». «Правила платіжної безпеки. Види шахрайства»(для середньої школи. Спортивний забіг з спортивної безпеки (для старшої школи). Перегляд коміксів про платіжне шахрайство (7 – 9 класи), «Поради з кібербезпеки та схеми шахрайства у воєнний час» 

Всесвітній день читання вголос


#Інженернийтиждень

#томущоцікаво

Інженерний тиждень в початковій школі Вороньківського ліцею   https://www.facebook.com/groups/222431216951523І

День Пам'яті Героїв - КІБОРГІВ

Закінчився І семестр. У ліцеї підвели підсумки роботи та нагородили активних учасників шкільного життя.

Протягом грудня у ліцеї проходила акція "Окопна свічка". Здобувачі ліцею виготовили 208 окопних свічки. Учень 4 класу Безсалий Артем сам виготовив 28 свічок. Всі окопні свічки відправили до 72 ОМБР імені Чорних Запорожців.

Учні та вчителі ліцею вже другий рік поспіль беруть участь у акції  "Смілива гривня". Цього року було зібрано 4 тисячі гривень на потреби ЗСУ.

Наближається Різдво. Всі з нетерпінням чекають на різдвяні дива, веселих колядників,  смачну кутю,  тиху родинну вечерю.

Дзвінкі колядки, щирі побажання добра та миру лунали у ліцеї. Учні 11 класу привітали всіх з Різдвяними  святами.

Одним із напрямків патріотичного виховання учнівської молоді  є краєзнавча робота. Саме вивчення історії та культури  рідного краю сприяють формуванню почуття любові до своєї землі, гордості за свій народ . 

Кожного року здобувачі освіти ліцею беруть участь у різноманітних краєзнавчх  конкурсах та конференціях. У жовтні 2023р. учениця 11 класу Науменко Владислава  стала учасником Всеукраїнської краєзнавчої конференції "Мій край очима сучасників ", яка проходила у місті Миколаєві. Тези її роботи вміщено у збірнику конференції. Учень 9 класу Шеремет Дмитро  прийняв участь у обласній краєзнавчій конференції "Полтавщина- земля моя свята" та отримав грамоту за виступ.

Учні ліцею долучилися до акції по збору пластикових пляшок. Спільними зусиллями вдалося  зібрати 202 кг.

За що отримали нагороду від підприємств "Екосервіс", яке було  організатором акції.

Новорічний квест  для здобувачів освіти 5 - 7 класів

Кмітливі та дружні, розумні та допитливі першокласники Вороньківського ліцею відсвяткували свої перші щасливі 100 днів у школі.  Разом із Равликом Семеном провели чудовий день та  пройшли етапами цікавого квесту.

6 грудня в ліцеї панував святковий настрій. Всі з нетерпінням чекали  Миколая. І він прийшов по зимовому сніжку, з легким морозцем  та приніс усім учням солодкі подарунки. PS Дякуємо спонсору Святого Миколая - Баришивській зерновій компанії, яка подарувала дітям справжнє свято.

Робота другокласників над колективним плакатом до Дня  ЗСУ

Із здобувачами освіти 9 класу 6 грудня проведено інтегрований урок "Я пишаюся своєю армією" (зінтегровано виховну годину та інформатику ("Абсолютні, відносні та змішані посилання в електронних таблицях"). 

Учні класу уже вкотре долучилися до виготовлення окопних свічок

Тиждень академічної доброчесностї у Вороньківському ліцеї

У рамках Тижня доброчесності з учнями 4 класу був проведений конкурс малюнків "Я обираю чесність!", а також квест "Мандрівка містом Доброчесності".

Вітаємо переможців і призерів конкурсу "Збережи ялинку".                                                                               За результатами І етапу конкурсу «Збережи ялинку» визнати переможцями в номінаціях:

«Новорічно-різдвяна композиція»

ІІІ місце – Петренко Марія, учениця 3 класу Вороньківського ліцею імені О.Д. Перелета.

Сюжетна композиція» 

І місце – Швець Софія, учениця 4 класу Вороньківського ліцею імені О.Д. Перелета;

ІІ місце – Горобець Максим, учень 3 класу Вороньківського ліцею імені О.Д. Перелета;

ІІ місце – Мисюра Тимофій, учень 3 класу Вороньківського ліцею імені О.Д. Перелета;

 «Стилізована ялинка» 

ІІ місце – Брекало Кіра,  учениця 3 класу Вороньківського ліцею імені О.Д. Перелета.

ІІІ місце – Швець Зоряна,  учениця 3 класу Вороньківського ліцею імені О.Д. Перелета.

«Новорічний вінок» 

ІІІ місце – Краснощок Аліса, Розсохань Діана, учениці 4 класу Вороньківського ліцею імені О.Д. Перелета.

«Новорічний подарунок»  

ІІІ місце – Сергеєва Яна, учениця 2 класу Вороньківського ліцею імені О.Д. Перелета.

«Традиційна народна іграшка» 

ІІІ місце – Мисюра Єва,  учениця 3 класу Вороньківського ліцею імені О.Д. Перелета.

У День пам'яті жертв Голодомору, згадаємо про мільйони людських життів, які втратила Україна. 25 листопада о 16:00  учні ліцею долучилися до акції "Запали свічку" та запалили свічку пам’яті у вікні на знак скорботи за загиблими та віри в нашу Перемогу.

Пам’ятаємо, єднаємося, переможемо!

Традиційно, в четверту суботу листопада, в Україні відзначають пам’ятний день жертв Голодомору 1932-33 років. 24 листопада у 4 класі було проведено інформаційну хвилинку  "Україна пам'ятає". Діти вшанували пам'ять жертв Голодомору", виготовили символічні свічки пам'яті та  ангеликів пам’яті.

Тиждень безпеки дорожнього руху у Вороньківському ліцеї

Учнями 8 класу переглянуто навчально-пізнавальні відео: "Безпека на дорозі - прості речі які можуть врятувати життя" та "Правила для пішоходів". У 9 класі проведено гру "Безпека понад усе" та захід "Знай правила дорожнього руху - збережи здоров'я і життя". 5 клас - "Правила дорожнього руху"

Минулий тиждень видався щедрим на події. Ми відзначали Всесвітній день доброти та Міжнародний день толерантності. Четвертокласники працювали над міні-проєктами "Чарівна книга доброти", протягом тижня "заповнювали" Валізу добрих справ; провели годину спілкування "Толерантність починається з мене".

Другокласники  теж приєдналися до святкування Дня доброти

Чому так тепло сьогодні було у ліцеї? Це тепло принесли бабусі і дідусі наших третьокласників.  А діти віддячили їм своїми щирими і добрими словами.

Бабусі гарно презентували свої захоплення! Тут були і в’язання, і вишивка, і смачна випічка!

А скільки любові причаїлося за стриманими посмішками дідусів!

Як добре, що маємо змогу збиратися такою великою родиною, щоб промовити слова подяки людям, які поєднують берег нашого дитинства з берегом дитинства наших дітей! Адже «Поки діда, поки хліба!», «Поки баби, поки й ради!».

 Зігріти захисників

Учнівська молодь не стоїть осторонь подій, які відбуваються в Україні. Здобувачі освіти 1, 8 та 9 класів долучилися до виготовлення окопних свічок. 

Ще один день плідної роботи учнів 8 класу на допомогу ЗСУ. Учні разом з класним керівником Богдан С.І.  та вчителем трудового навчання Веретельником О.В. виготовляли окопні свічки, малювали малюнки, писали листи-підтримки солдатам. Учні 9 класу протягом декількох днів також  виготовляли свічки, вкладаючи в кожну свічку часточку свого тепла. 

 Ми разом наближаємо ПЕРЕМОГУ. Все буде Україна!

9, 10 листопада класними керівниками 8,9,10 класів проведено Шкільний урок волонтерства. Цікавою, корисною і змістовною була зустріч здобувачів освіти з волонтеркою Науменко Людмилою Вікторівною.

Урок-зустріч "Волонтери- люди доброї волі!" Зустріч з волонтером благодійного фонду "Честь і совість" Науменко Л. В. Виготовлення окопних свічок в допомогу воїнам ЗСУ дітьми та батьками учнів 8 класу

"Волонтерство заради миру" - захід у 9 класі та зустріч з волонтеркою

Шкільний урок волонтерства у 10 класі

Якою може бути осінь? Теплою, багряною, чарівною, щедрою, неповторною. А ще багатою на дитячі ідеї для творчості, які ніби жовтогарячими хвилями падолисту огортають коридори нашого ліцею.                                       

      «Моя незабутня осінь» - це не тільки виставка робіт учнів 1-4 класів , а й чудова фотозона.

       Не забудьте зробити фото на пам’ять, щоб зберегти найяскравіші моменти 2023 року!

Тиждень медіаграмотності

Протягом тижня для здобувачів освіти  ліцею  проведено ряд заходів. Учні 8 - 9 класів прийняли участь в антифейковій інтелектуальній грі "НОТАЄНОТА". Для учнів початкової школи проведено захід "Медіаграмотність", на якому діти вчилися відрізняти фейкову інформацію від правдивої. Також здобувачі освіти початкових класів змагалися виконуючи різні вправи та вікторини.  Для учнів середніх та старших класів проведено заходи "Як розпізнати фейкові новини" , "Уроки медіаграмотності" , "Медіаграмотність під час війни", вікторину про фейки. Під час заходів здобувачі освіти були ознайомлені з ПРАВИЛАМИ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ГІГІЄНИ.

Хто куди, а ми на ярмарок!... Гуде він, вирує, пахне ваніллю, медом, узваром, пиріжками. І кожна крамничка дихає отим нестримним бажанням вороньківчан до базарювання, адже колись у Вороньках діяло два ярмарки.

Випускники нашої школи добре пам’ятають традиційні осінні і зимові ярмарки. Але такого дійства, як сьогодні, мабуть, ще не було. Ярмаркували всі: учні, батьки, вчителі, мешканці села. Навіть найменші школярики активно загукували до своїх яток. Хтось купив силу-силенну смаколиків, хтось шкарпетки, хтось квітку, хтось філіжанку кави, а хтось навіть отримав у якості бонуса гарбуза. І так приємно, що усіх нас об’єднала така важлива справа – збір коштів для ЗСУ, а зокрема для потреб військових медиків, серед яких і наша випускниця.

16 307 грн зібрали сьогодні учні Вороньківського ліцею.

Можна багато говорити про патріотизм, а можна робити маленькі , але такі важливі кроки до нашої Перемоги.

"Смілива Гривня"

Урок доброти

День учителя у Вороньківському ліцеї

29.09.2023 року у ліцеї було проведено єдиний урок "Мужність і відвага крізь покоління"

З метою формування і зміцнення позитивних цінностей та переконань учнів стосовно майбутнього, виховання рис позитивного цільного характеру для повноцінних міжособистісних стосунків та здорового життя практичний психолог ліцею Богдан С.І. провела з підлітками тренінги: "Майбутнє для мене"(9кл.), "Погляд у майбутнє"(8 кл.)

«Понеділок – день казковий, кольоровий веселковий».

«Вівторок – день зелений, ніжний, лісовий, приємний».

«Синя середа у  нас, ми спокійні повсякчас».

 «Четвер – день жовтий, теплий, сонячний, солодкий» 

 «П’ятниця- червона, вона яскрава і святкова»

0-02-05-dda535ac3e35cf1410c31802a2e97b3fd4b4d304590b50408e9188f3088f4764_e31f11ab928bdaaa.mp4

Вересневий дзвоник скликав до ліцею гомінку юрбу учнів. Розпочався новий навчальний рік. У перший день занять відбулася зустріч учнів з інспектором сектору ювенальної превенції Лубенського РВП ГУНП у Полтавській області  Шияном Андрієм Петровичем.

Перші кроки у Країну Знань

Перші уроки