2021 - 2022 н.р

День медіаграмотності у Вороньківському ліцеї

День Єднання у ліцеї

З нагоди відзначення 33-ої річниці виведення радянських військ з Афганістану та з метою ознайомлення учнів з трагічною сторінкою нашої історії, виховання патріотичних почуттів, учні 6 класу разом з класним керівником Богдан С.І. для учнів групи продовженого дня 4 -6 класів провели інформаційне повідомлення "Афганістан - наша пам'ять і біль" та продемонстрували відео "Чужа та непотрібна війна: спогади учасників Афганської війни". Соціальний педагог Тютюнник О.В. провела годину спілкування "Біль Афганської війни"

Тиждень безпечного Інтернету

Флешмоб.mp4
Тиждень безпечного Інтернету у Вороньківському ліцеї.mp4

Вже стало традицією проводити в нашому закладі Тиждень Безпечного Інтернету.

В цьому році проведення заходів розпочалося із участі вчителів (Яненко Т.В., Заєць В.Г., Рубцова С.Г., Іващенко Л.О.) у “Всеукраїнському онлайн-флешмобі освітян до Дня безпечного інтернету” під назвою "Разом до найкращого Інтернету", який відбувся 8 лютого 2022 року. Під час флешмобу реєструвався рекорд України щодо виконання освітянами цифрових вправ у віртуальних кімнатах Google for Education. Захід відбувся в межах співпраці Google Україна та Міністерства освіти і науки України. По закінченні флешмобу учасники отримали "Цифровий бейдж учасника Всеукраїнського онлайн - флешмобу "Разом до найкращого Інтернету".

Для учнів початкових класів проведено заходи: "Моя суперсила – безпека в Інтернеті" (День безпечного Інтернету разом з Фіксиками та черепашкою Хаппі.), "День безпечного Інтернету",

Під час цих заходів діти переглянули та обговорили відео "Безпечний Інтернет. Пригоди Петрика", "Безпечний Інтернет", «Казка про золоті правила безпечного Інтернету».

Діти працювали з лепбуками, складали пазли на тему "Безпечний Інтернет", розгадували ребуси та кросворди, створювали "Вазу обіцянок". Цікаво проходила гра із додектаедрами "Дай правильну відповідь" та "Так чи ні".

В кабінеті створено папку - пересувку "Безпека в Інтернеті". Виготовлено іще один лепбук "Кібергігієна (Що треба знати, щоб не попадати)", поновлено куточок "Безпечний Інтернет".

З учнями 7 класу проведено веб - квест "Безпечний Інтернет – парк».

Для старшокласників в онлайн - режимі проведено перегляд відео та презентацій "Кібербулінг", "День безпечного Інтернету". Цікавою була інтерактивна вікторина.

Здобувачі освіти 6 - 11 класів пройшли онлайн - тестування "Безпечний Інтернет" (Google - тести), відповідно до вікових категорій. Учні 5 класу виконували вправи в LearningApps та Wordwall. Учні 7 та 9 класу прийняли участь у Всеукраїнських інтернет - конкурсах "Безпечний Інтернет. 2.0" та "День без мобільного телефона" На платформі «На урок»).


Свято Миколая

0-02-05-58d12ed988af7965e1e960f2520439d7aa8a656d764383e70d5e6be1e24a0557_740c1a8236618ca7.mp4

До Всесвітнього Дня Дітей і річниці Конвенції ООН про права дитини, яке відзначали 20 листопада, цікаво та пізнавально пройшли години спілкування психолога ліцею Богдан С.І. із учнями третіх класів Вороньківського ліцею та Мелехівської філії про права дітей: "Знай свої права, дитино!", "Великі права маленької дитини" та переглянуто мультиплікаційну відеовікторину "Права і закони у твоєму житті"

У період із 25 листопада по 10 грудня здобувачі освіти та вчителі Вороньківського ліцею взяли активну участь в міжнародній акції " 16 днів проти насилля" Під час акції були проведені виховні заходи з правоосвітньої роботи, конкурс малюнків " Наш світ без насилля", бесіди з роз'яснення прав дитини та людини у сучасному суспільстві.

День української хустки

0-02-05-148d08168351a029bf19f2ec5ec971a6aa808c28ad504cbe9ab2f5f43bb3a1ac_9dec83764a87e337.mp4

У рамках акції "16 днів проти насильства" класний керівник 6 класу Богдан С.І. провела з учнями анкетування та інтерактивне заняття "Скажи - "НІ." булінгу". Діти вчилися розпізнавати булінг і дружні піддражнювання, розробляти стратегії подолання булінгу, уміння припиняти булінг та звертатися по допомогу.

Тиждень мови в 1 класі

Парад капелюшків.pdf

Щедрою на події виявилася цьогорічна осінь для учнів 2 класу. Були проведені класні заходи, присвячені Міжнародному дню миру, Дню українського козацтва, Дню української писемності та мови, Міжнародному дню толерантності. Ми виготовили квітки-незабудьки та свічки пам’яті на знак вшанування жертв Голодомору. Стали активними читачами, відвідавши бібліотеку ліцею. А ще у нас вже є перші переможці Всеукраїнських онлайн-конкурсів: «Слово до слова», «Як це працює: водопровід та каналізація» на освітньому порталі «На Урок».

Сподіваємося, що взимку нас чекають не менш цікаві й захопливі події.

Ми – активні другокласники.mp4

Ми любимо подорожувати. Відкривати для себе,щось нове та незвичайне. Так, учні 1 та 5 класу разом з батьками та класним керівником 1 класу ЯненкоТ.В. відвідали фабрику ялинкових прикрас.

Новорічний настрій панує у класному колективі 3 класу. Діти разом з батьками та класним керівником

Яненко А.В. створили виставку новорічних сувенірів.

Всі потрудилися на славу.Красиві, оригінальні вироби зачаровують, даруючи краплину новорічного дива


За участь у благодійній акції "Монетки дітям" , колектив ліцею отримав подяку благодійного фонду.

Щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам'ять жертв голодоморів. У ХХ столітті українці пережили їх тричі.

В пам'ять жертв цієї страшної трагедії в ліцеї проведено єдиний урок скорботи "Голодомор- біль душі та пам'ять серця".

На цей урок до учнів 10-11класу завітав краєзнавець, дослідник голодомору на Чорнухинщині, автор книги "Ні могили, ні хресного знаку" - М.І.Булда.

Вшанування пам'яті жертв Голодомору

В межах реалізації проєкту "Ноутбук кожному вчителю" Міністерства освіти і науки та Міністерства цифрової трансформації учителі Вороньківського ліцею отримали 7 ноутбуків, тож тепер ще 7 педагогів ліцею матимуть можливість зробити процес навчання більш сучасним та доступним.

З 08.11.2021р. по 16.11.2021р. у Вороньківському ліцеї, з метою моніторингу забезпечення прав учнів на освіту, виявлення та усунення проблем, які виникли у батьків та дітей під час очного та дистанційного навчання, практичний психолог Богдан С.І. провела анонімне анкетування серед здобувачів освіти середніх та старших класів та їх батьків на теми: «Дистанційне навчання», «Я та булінг», «Мої захоплення», «Батьки і школа», «Дистанційне навчання. Погляд батьків».

Анкетування, проведене практичним психологом,.pdf

День української писемності та мови у 4 класі

День української писемності та мови.mp4

Вороньківський ліцей нагороджено Сертифікатом за участь у ІІ Міжнародному уроці доброти

Урок Доброти

Уроки доброти.pdf

29-30 вересня, до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру в нашому ліцеї пройшов Національний урок пам’яті.

Цікаві екскурсії

Цікаві екскурсії учнів початкових класів.pdf

Щоб краще знати історію рідного краю,доторкнутися до минувшини прихованої стіною століть,учні 5 класу разом з класним керівником Богдан С.І. відвідали музей Г.С.Сковороди

Ось і завершились для першокласників 5 незабутніх тижнів навчання за освітньою програмою «Супергерої FAST». Скільки емоцій, позитиву, приємних вражень отримали діти від шкільних уроків програми!

Кожен урок – це нова тема та знайомство з новим супергероєм. Діти дізнавалися про його суперсилу, а через неї вивчали один із симптомів інсульту. А ще обов’язково запам’ятовували життєво важливий номер 103 та навчилися правильно викликати екстрену медичну допомогу.

З яким азартом діти грали в ігри, одягали маски, виконували завдання! А з якою любов’ю та відповідальністю малювали портрети своїх супергероїв – дідуся та бабусі і писали їм листи!

Мої учні були в захваті після уроків “Супергероїв FAST”, а я щаслива, що, можливо, колись вони зможуть врятувати життя своїх Супергероїв — дідусів чи бабусь, адже ми тепер озброєні цінними знаннями.



14 травня у Полтавському ОЦЕВУМі відбувся IV обласний конкурс на найкраще родинне дерево «Нашому роду нема переводу» . На конкурс було представлено 147 робіт, у яких діти, у співпраці з батьками, проводили дослідження свого роду, вчилися шанобливому відношенню до свого найближчого оточення, любові до своєї родини та Батьківщини. Від нашої громади участь брали 5 робіт. Робота учениці 5 класу Вороньківського ліцею, Тураєвої Олександри, відзначена спеціальною грамотою ОЦЕВум за участь .